Ro   En  

Vizită de studiu în Polonia în cadrul proiectului „Buna guvernare în Chişinău - Introducerea bugetului de performanţă în capitala R. Moldova”În perioada 2010-2011, Fundaţia PAUCI în parteneriat cu Business Consulting Institute implementează proiectul “Buna guvernare în Chişinău – introducerea bugetului de performanţă în capitala Moldovei”, care este co-finanţat de Programul Asistența Poloniei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Polonia.

 

Proiectul are ca scop promovarea bunei guvernări a orașului Chișinău, în special îmbunătățirea calităţii managementului financiar prin introducerea modelului bugetelor de performanță bazat pe experiența orașelor poloneze selectate în proiect.

 

Activitățile proiectului includ etapa de pregătire și de adoptare a bugetului de performanță în orașul Chișinău (2010-2011).

 

În cadrul proiectului, un grup de specialişti în domeniul bugetării au efectuat o vizită de studiu în 3-6 noiembrie în Polonia, în cadrul căreia au fost familiarizaţi cu bugetul de performanţă în Cracovia, Tarnow şi Krosno.

 

Vizita din noiembrie a fost precedată de o vizită de studiu în Polonia a administraţiei municipiului Chişinău, în mai 2010 şi de training-uri în iunie şi septembrie 2010, iar în octombrie 2010 – de vizita de studiu în Polonia a reprezentanților tuturor sectoarelor partenere implicate în sistemul bugetar al municipiului Chișinău.      

 

Rezumatul activităților din 2010 va fi prezentat în cadrul seminarului care va avea loc la Chișinău  în decembrie 2010, când va fi creată echipa de lucru în domeniul bugetării de performanță a municipiului Chișinău.

 

În ianuarie-iunie 2011, angajații unităților bugetare ale Administrației municipiului Chișinău și membrii echipei de lucru vor pregăti primul proiect al bugetului de performanță al municipiului Chișinău, sub coordonarea experților polonezi și moldoveni.

 

Adoptarea oficială a bugetului de performanţă în Chișinău se planifică începând cu anul 2013.

08.11.10