Ro   En  

Vizită de studiu la Cracovia în cadrul proiectului pentru implementarea parteneriatului public-privat în Republica MoldovaÎn cadrul proiectului pentru Crearea parteneriatului public-privat în vederea asigurării dezvoltării durabile a comunităţii, un grup de specialişti din R. Moldova au efectuat o vizită de studiu în Polonia, în perioada 17-21 octombrie.  

 

În timpul vizitei, specialiştilor le-au fost prezentate principiile de parteneriat public-privat aplicate în Polonia, rezultatele implementării proiectului în Cracovia, funcţionarea şi perspectivele PPP în Katowice şi rolul parteneriatului în dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii.         

 

Scopul acestui proiect este facilitarea schimbului de experienţă între reprezentanţii factorilor de decizie şi ai administraţiei publice locale din Republica Moldova, România, Slovacia şi Polonia în domeniul aplicării PPP şi elaborarea unor recomandări de politici şi a unui plan de acţiuni pentru crearea condiţiilor adecvate de implementare a PPP în Republica Moldova.

  

Pe termen lung, obiectivul proiectului este transformarea PPP într-un instrument util şi eficient de atragere a investiţiilor private în dezvoltarea comunităţilor locale.

 

Partenerii acestuia sunt: Czech Invent Technology Agency, Fundaţia PAUCI Polonia, PNUD Moldova şi Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. Proiectul este implementat de Institutul de Dezvoltare Urbană (Republica Moldova) şi este finanţat de Fundaţia Batorego (Spania).

 

În cadrul acestei vizite,transportul şi bursele au fost oferite de Fundaţia Soros Moldova. 

25.10.10