Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

Reabilitarea albiei râului, la Vulcănești

La Vulcănești, după fiecare ploaie mai zdravănă, prin casele și grădinile oamenilor era prăpăd. Râul Cahul, care traversează orașul, se umfla, iar în subsoluri și beciuri apa și noroiul gâlgâiau în voie. Albia lui nu fusese curățată de ani de zile și era înnămolită. Recent, aproximativ trei km din albia râului a fost adâncită și curățată. Acum râul Cahul s-a îmblânzit, iar apele lui au devenit limpezi. Aceste lucrări de reabilitare au fost posibile cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), implementat de PNUD.

detalii...

29.10.18

ISTORIE DE SUCCES - CU APĂ LA ROBINET „SUNTEM ACUM ÎN RAI”

Peste 27.500 de persoane din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au acces la apă potabilă, datorită asistenței Uniunii Europene. Ce ar fi mai avantajos: să cumpere un butoi de apă – uneori de șapte ori mai scumpă decât cea de la robinet sau să ia cu împrumut câteva găleți de apă de la vecini? Aceasta a fost ani la rândul o adevărată dilemă pentru locuitorii satului Etulia din raionul Vulcănești. Lipsa apei curente și proasta calitate a apei din fântâni au fost principala bătaie de cap a comunității din Etulia, aflată în extremitatea sudică a Republicii Moldova. Deja de o lună, sătenii au apă la robinet, datorită asistenței acordate de Uniunea Europeană prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD).

detalii...

25.09.18

Convocarea consiliului de administrație a ÎM „UNISERV-COM” în cadrul programului SARD

O reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie a Întreprinderii Municipale ÎM „UNISERV-COM” a fost convocată în data de 27 iulie 2018.

detalii...

30.07.18

Premii Europene pentru Societatea Civilă

În cadrul Competiției Europene a Premiilor Societății Civile pentru Republica Moldova 2018 organizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Business Consulting Institute a câștigat Premiul pentru Consolidarea Încrederii.

detalii...

16.07.18

Clusterul Taraclia va beneficia de un grant de 100 000 de dolari din partea Uniunii Europene

Programul SARD Găgăuzia-Taraclia, finanțat de Uniunea Europeană, a decis recent alocarea unui grant de 100 000 de dolari pentru dezvoltarea Proiectului de Cooperare Intermunicipală „APĂ CANAL” Taraclia.

detalii...

13.02.18

Membrii CdM au dezbătut problema traseismului politic

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de mâine” s-au întrunit pe 17 noiembrie 2017 în cadrul celei de-a 6-a ediții a Clubului, la care a fost abordat fenomenul traseismul politic al primarilor din Republica Moldova, în perioada 2011-2017. Subiectul a fost prezentat de Ion Meleștean, consultant la Institutul de Dezvoltare Urbană.

detalii...

04.12.17

Clubul „Chisinaul de Maine”: Transportul public urban: probleme majore şi repere pentru reformă

Membrii Clubului de Dezbateri ”Chișinăul de Mâine” (CdM) s-au întrunit vineri, 13 octombrie 2017, pentru a discuta despre Organizarea transportului public în mun. Chișinău, inclusiv despre tichetarea electronică. Ideile principale expuse în cadrul evenimentului le puteți citi în prezentarea de față.

detalii...

17.10.17

Vineri, CdM va dezbate problema transportului urban

Clubul de dezbateri "Chișinăul de Mâine" (CdM) se va reuni din nou vineri, 13 octombrie, ora 17.00, la sediul de pe strada Eminescu nr. 29, Chișinău. De această dată se va discuta despre organizarea transportului urban. Subiectul va fi prezentat de Ion Cotruță, consultant superior în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, şi Liviu Andriuță, director executiv BCI.

detalii...

10.10.17