Ro   En  

Noutăţi şi Evenimente

BCI-Audit, la a cincisprezecea aniversare

Ziua de 4 august a fost un prilej de sărbătoare pentru BCI-Audit, când s-au împlinit 15 ani de la înfiinţarea instituţiei. Pentru angajaţi, aceasta a fost o ocazie de a se reuni în cadrul unor activităţi de consolidare a echipei, vineri, la Vadul lui Vodă. Sâmbătă, 4 august, aceştia şi-au întâmpinat oaspeţii sosiţi la eveniment pentru a celebra 15 ani de împliniri şi pentru a-şi aminti povestea din spatele unui succes.

detalii...

06.08.12

Proiectul pentru sistemul de apă şi canalizare din Chişinău şi-a prezentat rezultatele finale

Proiectul „Moldova: Aprovizionarea cu apă şi tratarea apelor uzate în Chişinău”, ajuns aproape de sfârşit, şi-a prezentat rezultatele, în cadrul atelierului final, în data de 26 iulie 2012. Scopul Studiului de Fezabilitate a fost realizarea unei analize tehnice, financiare, de mediu şi sociale pentru SA „Apă-Canal Chişinău” şi atragerea unor investiţii care să sprijine schimbările din cadrul companiei şi îmbunătăţirea serviciilor oferite.

detalii...

27.07.12

Cursuri de formare pentru administraţia locală, în domeniul bugetării de performanţă

Cursuri de formare în domeniul bugetării de performanţă vor fi organizate în cadrul administraţiei publice a oraşelor Soroca, Orhei, Călăraşi şi Camenca. Primul curs se va ţine pe 25 iulie, în municipiul Orhei. Seminarele sunt parte a Proiectului “Suport pentru sistemul de bugetare pe bază de performanţă în cadrul autonomiilor locale din Moldova”, finanţat de Programul Polish Aid 2012 şi realizat de Business Consulting Institute şi PAUCI (Polonia).

detalii...

24.07.12

Proiect pentru emigranţii care investesc în afaceri, ajuns la final

Proiectul “Încurajarea utilizării inovatoare a remitenţelor în investiţiile rurale productive”, lansat în anul 2010, a ajuns la bun sfârşit. Conferinţa finală a acestuia a avut loc joi, 21 iunie 2012, şi a reunit beneficiari, reprezentanţi ai administraţiei publice şi ai mass-media. Conferinţa a oferit o sinteză a activităţilor realizate, fiind şi un prilej de lansare a cărţii „Bune practici antreprenoriale”, despre antreprenorii care şi-au lansat afacerea în cadrul acestui proiect.

detalii...

21.06.12

Experienţa românească de investire a remitenţelor, preluată de antreprenorii basarabeni

În perioada 24-27 aprilie 2012, un grup de antreprenori basarabeni a avut ocazia să facă o vizită de studiu la Iaşi, în cadrul căreia aceştia s-au întâlnit cu oameni de afaceri din România care se bucură de succes în activitatea lor. Aceasta a fost a treia vizită de studiu organizată pentru beneficiarii proiectului „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”, finanţat de IFAD.

detalii...

03.05.12

Transfer de bune practici ale antreprenorilor români în Republica Moldova

Antreprenorii de pe ambele maluri ale Prutului s-au întâlnit în cadrul unei vizite de studiu la Iaşi, organizată în zilele de 4-7 aprilie 2012 în proiectul IFAD, „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”. Vizita, al cărei scop a fost împărtășirea experienței românești în investirea remitențelor, este a doua din cele trei vizite planificate pentru antreprenorii moldoveni în România.

detalii...

10.04.12

Vizită de studiu în Polonia în domeniul managementului calităţii

În cadrul Programului de înfrăţire instituţională Strategic Skills go East (Transferul de abilităţi strategice în est) a fost întreprinsă, în perioada 26-28 martie, la Rzeszów, Polonia, o vizită care a avut drept scop acumularea de informaţii, experienţă şi exemple ce ţin de managementul calităţii. Programul dat este implementat de Business Consulting Institute în parteneriat cu Unioncamere del Veneto (Italia) şi Camera de Comerţ şi Industrie din Rzeszów (Polonia) şi este axat pe trei direcţii principale: instrumentele de management al calităţii, dezvoltarea reţelei de clienţi şi extinderea serviciilor.

detalii...

30.03.12

Transfer de bune practici în cadrul unei vizite a antreprenorilor moldoveni la Iaşi

În cadrul proiectului IFAD, „Încurajarea Utilizării Inovatoare a Remitenţelor în Investiţii Rurale Productive”, 14 antreprenori beneficiari au avut ocazia să întreprindă o vizită de transfer de bune practici, la Iaşi, în zilele 14-17 martie 2012. Vizita a avut drept scop împărtășirea experienței românești în ceea ce privește investiția remitențelor. Activitatea de transfer de bune practici va cuprinde, în total, 3 vizite ale antreprenorilor din Republica Moldova în România.

detalii...

19.03.12